Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egerszóláti Önkormányzat 2023. április 1. napjától - 2023. április 30. napjáig ebösszeírást végez. 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján az Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel végzi e feladatát.

Az adatszolgáltatás kötelező, melyhez a szükséges nyomtatvány letölthető e tájékoztató alatt vagy beszerezhető az Egerszalóki Közös Önkormányzati Hivatalban. Az eb összeírással kapcsolatos adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezménye
– az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján minimum 150 ezer Ft pénzbírság.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni az Egerszalóki Közös Önkormányzati Hivatal Egerszóláti Kirendeltség részére az alábbi módokon:
postai úton 3328 Egerszólát, Egri út 2. szám alatti címre elküldve,
személyesen a Hivatal ügyfélvárójában lévő gyűjtődobozba bedobva, vagy a bejárat melletti postaládába elhelyezve, illetve
elektronikus úton: onkormanyzat@egerszolat.hu

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. április 30.

Felhívom továbbá az eb tulajdonosok figyelmét, hogy – a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (11. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ennek elmulasztása bírság kifizetését vonja maga után ebenként, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségüknek még nem tettek eleget, úgy szíveskedjenek a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. A kutyák chipezéséhez követelmény a veszettség elleni védőoltás felvétele.

Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magán állatorvossal beoltatni, ennek elmaradása esetén állatvédelmi bírság szabható ki.

Bejelentő lapok letölthetők innen:

Együttműködésüket megköszönöm!
Hunyadi-Buzás Jánosné jegyző
 

Településünkről

Egerszólát Egertől 12 km-re, északnyugatra, a Farkas és a Préda hegyek között, a Szólát-patak völgyében fekvő település. A község neve elé megkülönböztetésül került az Eger előtag…

Dokumentumtár

Itt megtalálja településünk önkormányzatának közétett dokumentumait (rendeletek, jegyzőkönyvek, formanyomtatványok, stb…)

Rendezvények

Települési rendezvényeinkről itt találhat bővebb információt…

Szálláshelyek

Települési rendezvényeinkről itt találhat bővebb információt…

Időjárás Egerszóláton

          

Keresés az oldalon...